Träning ger färdighet. 0–4 vändes till 0–0 på blott ett år.

Många frågor är obesvarade efter den första dagens matcher i anrika HIFK:s vårcup på Väiski i Tölö. Bland annat den om vad det ska vara för bar? Kanske det löste sig på kvällskanten. Vem vet.

Vad gäller spelet har det både utvecklats och invecklats. Utveckling är att PK50 som spöade Effcee med 4–0 för ett år sedan nu kom knappt över halva planen. Oavgjort känns helt klart som en förlust. Samma gäller matchen mot den arrangerande föreningen HIFK. Också den matchen slutade 0-0. Kimmo Niemistö var inte glad.

Taktiken: Oscar Olins julgran fungerade bra men så var den ju godkänd av Far. Ruffe bör äta mera starka gurkor då dessa tycks ha en positiv effekt. Se videon här ovan.

Prestationer: Antalet sumpade målchanser verkar korrelera med matchresultat. Detta bör diskuteras och åtgärdas.

Kondition: Finns ej. Och de som kan samtidigt skrika och springa är helt klart dopade. Rasmus till exempel som ständigt muttrade i mittcirkeln , men han var å andra sidan på väg till IFK:s bytesbänk. Där såg det också synnerligen ljust ut. Kan ha berott på att Anrika spelade i helvitt.

Vad var det som hände? Nå, jag trampa sönder en banan och sökte byte i motståndarlaget. I morgon tänkte jag Sparka Bollen I Mål.

Tom ”Kungen” Nyström hittade något användbart även i den episoden. Travbanan är till vänster.

Det tycker jag e något vi kunde införa i spelboken. Infiltrering, dvs byta med motståndarlaget. Suveränt! Tänk att ingen tidigare kommit på det. Jaha, upp på hästen igen, kopotikopoti

Ether-Janne gjorde i princip allt rätt och är nära Fair Play-kortet med sin insiktsfulla analys av lagkamraternas tillkortakommanden:

Vi kan ändra på allt utom Pädäs mössa. T.o.m färgblinda Björklöf kan se den där tofsen! Perfekt när han smyger runt bakom försvarslinjen.

Med andra ord en lovande insats denna sköna fredagsafton. Inte så mycket skrikande och en del passningar som slogs rätt. Karlarna kalibrerar tossorna, bara. Nog kan det bli bra ännu.

Nästa match är typ nu, om några timmar och alla vet vad den gäller. Rummenikke Ennolin gör anteckningar och spikar startelvan inför järssgårsserien som börjar i maj. Helt klart är det mycket nu.

Högaktningsfullt.

ps. Nästan alla har fyllt i enkäten som nyligen skickades ut med elposten. De som behöver hjälp med att läsa och skriva bör genast höra av sig till kansliet.

Annonser