Två gjorda mål är bättre än sand på den törstande tungan. I Hertonäs kan man få allt. Dessutom – nästan alla som kom var där och tvingades spela.

hertonäs_FCFC.jpg

Ruila–FCFC 3–2 (2-2)

Fakta först. Oscar gjorde ett mål och det gjorde även Christian. Det räckte inte. Effcee förlorade för att nummer 66 i motståndarlaget Ruila (hur kan man heta så?) gjorde hattrick. Hattrick är när man eller kvinna gör tre mål i en match. Fattar ni.

Fakta är också att FCFC öppnar poängkontot i division 6 inkommande vecka. Då ska det också finnas några avbytare på den annars synnerligen mörka bänken. Föreningens hjärntrust inser att man kan inte åka hit och dit i regionen och ständigt spela med minimitrupp. Men att inse en sak och åtgärda densamma är inte enkelt. Det är tvärtom utmanande. Utmattande rentav.

Rolig fakta är också att multitalangen Morris – mannen bakom dikotamen i Jollas och fotbollsmanagern på säsongavslutningen i Stockholm – debuterade i Hertonäs som vikarierande burväktare. Trist då att inte ens det hjälpte. Turpiin tuli.

Också det är sant, men naturligtvis blott blygsamt intressant, att skribenten var förhindrad att delta för det fanns viktigt parallellprogram att åtgärda. Eftersom officiella matchrecensioner saknas och kanske inte ens är på väg är skribenten ändå tvungen att läsa av och återge kommentarerna på Effcees Facebooksida. Man kan inte ha såna här bloggar i lä alltför länge. Tavara ska in och tavara ska ut.

Tyvärr sägs det mycket på Facebook men det mesta är av ringa värde.

– Sluten match. Inga rapporter. Noll bilder. Inga intervjuer, skriver Petteri Behm som dock ofta är skarp i sina iakttagelser och ändå levererar oneliners och konstiga foton.

Behm avslöjar på Facebook att Janne ”Langansböle” Grönroos och Thomas ”alltid på topp” Björklöf spelade som mittbackar på gruset i Hertonäs. Tomppi lär också ha haft rusbyxor med hål i. I övrigt har Petteri inte kommenterat. Som Christian Komonen uttrycker saken förhandlades det i pausvilan om  passningar. Det bestämdes att passningarna skulle slås som långbollar från försvaret. Av matchprotokollet kan man se att en sådan passning gick ändra fram till Komonen. Den gode Chrisse var sedan som järven på bollen och han fick till det. Hurra.

Även Oscar Olins mål lär ha varit ”snyggt”.

– Bra match, credits till alla som krigade. Däremot tror jag det rasslade in lite / mycket öl till bastukvällen, understryker Niklas Olin.

Ja, vad är nu sedan mycket kalja? Möjligtvis kan Gunnar ”Törsten” Lihr svara men hans telefonkort är indraget. Antagligen är inget nog i detta lag. No Limits Effcee, om man säger så.

Petteri Behm är sjukskriven, Christian Komonen tsiigar om han hinner och Gunnar redan i norra Malm. Allt är ungefär norbalt. Livet i Effcee. Ja näin.

Annonser