20160915_202927.jpg
Åtminstone Petteri, Jonas, Johis , JanneG och Micha saknas på färska lagbilden.
Ännu en bekväm seger förvandlades till en mardröm på operan. Rahat takaisin!
ToTe/Avauspotku-FCFC 0-0

Nej då, riktigt så usel var FCFC:s sista match i division 6 säsongen 2016 inte. Till exempel så var det fine weather & nice wind utomhus medan den här SATANS matchen spelades inne i mysiga Talihallen! Hrm. Annorlunda och kanske finare uttryckt hade Effcee 3-4 kalaschanser att avgöra men japparna var kanske lite ointresserade och därmed slarviga. Fredag och allt. Trav på teve.

effcees-ho%cc%88st-2016
Effcees höst 2016

Höstens formkurva är fin men den fick sig nu en törn: Uppåt, uppåt och så lite ned när det gällde att säkra och till och med avancera ytterligare några pinnhål i tabellen. Aiaiai… Med tre poängs seger skulle en 9:e plats ha varit inom räckhåll. Många lag i zon 1 har 1-2 matcher kvar att spela. Effcee kan sluta nästsist i en serie med 16 lag. Och det är i så fall en skam som går på torg.

Että mitähän helvettiä…!?!

Det började förstås bra i Tillintallin. Putte var först på banan, tätt efterföljd av Wilhelm The Tallest Man On Earth. Då var klockan 18.35 och 18.44. Nästan alla var i tid och på rätt ställe. Inga märkliga samtal från Gårdsbacka. GM Taul var nöjd.

Medan Janne Wikström sökte sin inre hetemaj (se video 1 här ovan, extra material, välj film nr 42/43 i spellistan) grubblade GM Taul över sina tre poänger, Three points. En handlade om skallskadade kaptenens frånvaro, en annan om vikten av att inleda matcher bra men förlora 0-5 och den tredje om Tauls personliga målsättningar dvs Laga baljor. Tror det var bara nr 1 som förankrades i verkligheten. Man kan inte få allt.

Efter första tie började FCFC hitta in i boxen. Det var Putte och det var Oscar och framförallt var det Oliver som borde ha fått straff, men sidu nej. Träögat såg inget fel i situationen (se video 1) medan de flesta andra såg en ful mangling. Också Janne ”Hetemaj” Wikström hann in i rutan innan pausvilan men skottet träffade i arslet på en motståndare. Trevligt.

Som alltid var det många som talade i tungor under pausen. Allt som sades var fittigt viktigt. Materialförvaltaren Löjl-Orvar hämtade smutsiga hunden som skulle skälla så perkele men vad hjälpte nu det. I september – nästan jul igen – är karlarna trötta i huvudet. Potkitaan nyt tämäkin alta pois. Och så gjordes det. Dock hade bland andra Chrisse bara behövt sträcka på benet så skulle 1-0 ha varit faktum och även slutresultat. Men sidu nej för Christian är en god människa. ”Vi kan skänka dem en poäng”, sade han och petade bolljäveln i famnen på ToTe:s målvakt. Fair Play.

Med tre sekunder till slutvisslingen fick Oscar chansen med en frispark från 17 meter. Det gick inget vidare, tyvärr. Upp i våningarna. Hajaantukaa, ei tääl oo mitää katottavaa! Och så gjorde vi. Fast först sjöngs det Stormskärs Maja och skakades tass i mittcirkeln. Sedan drack Nicke en Lidlkalja (se video 2 här ovan). Delades ut prenikor. Gunnar fick hundens korv, Tomppi den tjocka boken Alla fisv dikter och Nyström en fribiljett till Borgbacken. Putte får vara med också i fortsättningen. Och så där höll det på till midnatt den 16 september 2016. Det finns hopp. Kanske.

Hjärntrusten tackar alla för visat intresse säsongen 2016. Det var trist med Rufus ben (målvakten, inte hunden), mykoplasman som drabbat Jocke Ring och överlag allt riktigt eller inbillat arbete som förstört vår fritid och vår fotboll. Önskemål gällande startelvan och Tarjoilut nästa säsong behandlas konfidentiellt på Avslutningen. Nästa match är med andra ord på lördag om en vecka och det är på grus i södra stadsdelarna. Men framförallt är det The Neppis Race. Och normaalit ruokajuomat.

Annonser