20160924_lagbild kopia.jpg
Punkare på jesusgruset. Åtminstone Petteri, Joey, Janne, Johis, Bernt, Micha, Putte, Patu, Ville och Ahu är några som saknas på lagbilden.
Hårda jappar spelar var som helst och framförallt på grus. Tack för i år, pojkar!

Det är fan inte bra att skriva rapporter när man är rädd för sin egen skugga. Fotbollsföreningars avslutningar kan ha den effekten på människan.

Vi kan väl börja där vi officiellt slutade det vill säga vid prisutdelningen. Janne var på G som i gin och premierade direktör Ennolin med en nagelsax, Rufus som skadade sig tidigt i säsongen fick ett snyggt gravljus och Thomppi två musfällor. Musfällorna är två i paketet så man köper en men får två. Nagelsaxen var dyrast. Cirka två euro. Bäst var ändå svarta spelbyxorna som Janne gav till Kasimir. Alla förstår varför.

I omröstningen om Most Glueable Player 2016 fick backklippan Thomas Björklöf mest röster. Därmed är det ganska klart att Thomppi inte spelar i anfallet. Också Johtaja Idmans stabilt arga insatser på mittfältet uppskattades i det här prestigefyllda valet.

IMG_6423.JPG
Nå, pojkar pojkar. Det är bara lim i byttan.
Oscar Olin gjorde sju mål och är därmed Årets målspruta. Bra jobbat, bra. Säsongen 2017 passar vi på och fördubblar saldot. Eller hur.

Direktör Ennolins lasagne med starka gurkor och många oliver renderade stort jubel i bastun på Stora Robertsgatan. Det var mycket och det var gott. Även i övrigt var partykommittén uppgiften mogen. Valet att spela Gamla mot Unga på jesusgruset nedanom Johanneskyrkan var ju helt lysande. Underlaget var så skit att ingen märkte när karlarna vispade förbi bollarna. Alkoholen kan ha påverkat slutresultatet men matchen slutade 2–5 till Avd. Jugend. (Läs mera om fotisen några stycken lägre ned.)
Kommittén som förstärkts med flygkapten Nyström hade också föredömligt byggt neppisbanan så att racet kunde börja på nästan utsatt tid.

Med tanke på att flygkapten Nyström byggde banan, bestämde och övervakade reglerna samt fungerade som tävlingens jury var det ju inte konstigt att han segrade. På samma sätt var det fullständigt klart att Redaktör Grönroos kom tvåa – ingen har någonsin fuskat så mycket och kommit undan med buset.
Oscar lär ha gjort sit livs första Neppisrace så bronspengen måste ha handlat om nybörjartur.
Alla andra som deltog – nästan 10 gubbar – måste har varit riktigt kakka då också Tommy nosade på medaljplats. Noteras att Jocke Ring inte knäppte i år vilket märktes särskilt i depåområdet där N. Olins långtradare var den enda av sitt slag. Bästa festen var där Janne Grönroos stod. Rattfyllot!

Janne Grönroos kom såg och nästan segrade. Men det var förstås omöjligt uppdrag. Tom Nyström byggde neppisbanan, var tävlingsledare och körde med riggad bil.

IMG_6419.JPG
Medaljtrion Tom Nyström, Janne Grönroos, Oscar Olin samt på hedersam fjärde plats Team Nordén med stallchefen på prispallen.
Som många minns föregicks klassiska fotismatchen av en utdragen debatt om spelunderlaget. Gruset fick underkänt men då alternativa utredningar inte ledde till annat än nya utredningar om alternativ blåste träögat Rufus Vahanen i visselpipan klockan 16.50 på Jesusgruset. Och herregud att det var jobbigt. Domaren såg ju absolut ingenting, Pale gormade på som om det gällt avancemang till Fyran och Tommy stod som en pinne i hundlorten. Annars var det skoj och som sagt var Ungdomarna klart bättre. Utom i straffsparkstävlingen, då. Den fullständigt dominerades av Pale: Tog ett skott och gjorde mål.
FC-legendaren Morris Fleege har helt klart läkt klart skadorna och som han löpte och slängde sig på jesusgruset kommer han att dominera säsongen 2017. Välkommen tillbaka!

Nåja. Vad mera. Jo, bastu är bastu. Annat kan man inte säga. Eller kanske att törsten var klart påtaglig.

IMG_6420.JPG
Normaalit ruokajuomat. Och Nickes nagelsax.
En del tid och diskussion ägnades igen Skatta Skins, ett av de bästa fotislagen som FCFC mött. I övrigt har det skett små men tydliga förskjutningar i Ennolins bok Statistik genom åren. Konstaterades att hemskt få Effceeare dragit på sig vykort den här säsongen. Det måste bli ändring på det. Varningar is the shit. Ständigt stående målet är att gå direkt upp i division Fyra. Bedöms vara helt realistiskt. Hjärntrusten tackade sedan alla för visat intresse och välkomnade nya spelare i truppen. Helst såna som Putte och Patu som båda alldeles nyligen varit ordinarie i Champions League.

Badlokalen utrymdes klockan 23 men larmet fortsatte tvärs över gatan på sportbar Bronco. Av outgrundliga anledningar satt där sedan kanske 12 karlar och slog med händerna i bordet. Det gällde att slå i rätt takt för annars får man inte spela säsongen 2017, i alla fall inte i öppningselvan. Thomppi och Janne vann alla omgångar så de torde få rikligt med speltid. Rasmus tvingades avbryta leken tidigt på grund av tekniska problem och Gunnar hade svårt att fokusera då teve visade Las Palmas mot Real Madrid. Annars var alla nöjda.

Segaste partigängarna Johtaja Idman, major Sarelin, Appiukko Komonen och redaktör Nordén fortsatte ännu till Kojoten där i hörnet av Bulevarden och Annegatan. Sista vattenhålet, liksom. Peteri Behm meddelade på söndagsmorgonen att han försovit sig – från lördagen. Allt är norbalt (sic!), lite som nästa match – fittigt viktig och fittigt snart.

Annonser