IMG_5598
Så har den anrika, 32-år gamla fotbollsklubben en säsong bakom sig igen. Och med hedern klarade vi oss i division sex även i år, trots att en del av gubbsen börjar bli slitna och vi drogs med skador på flera håll.

Högst upp i tabellen hittar man oss inte, snarare på nedre halvan. Men vi kan väl ändå konstatera att FC än så länge hör hemma i sexan och att vi satsar på att stiga direkt till fyran nästa år igen.

Resultaten kunde kanske ha varit bättre i matcherna, men vi hade i alla fall en stigande trend med en bättre höst än vår. Jag tycker Zoom-matchen får stå som exempel för allt det positiva som fortfarande finns i vårt lag. Vi kämpar oss till en 2-0- ledning mot ärkerivalen och får en straff mot oss samt målis utslängd. Matchen står och väger. Oscar nappar handskarna och kniper straffen och så får vi spela över hälften av matchen med en man mindre. Vad gör vi då? Smäller in tre mål till och vinner 5-0. Only in FC!

Det som också var nytt för i år och som åtminstone för undertecknad fungerade utmärkt var den delade lagledaruppgiften med brorsonen. Han tog ut laget till hälften av

matcherna, jag till den andra hälften och vi bollade alltid laguppställningarna med varandra innan matcherna. Det var också Oscar som klurade ut den för FC nya taktiken 3-2- 3-1. Den var väldigt bra för ett lag som vi i matcher mot starkare motstånd. I matcher mot svagare lag fungerade trebackslinjen också bra, men med varianten med två anfallare på topp. Variation och fantasi är melodin. Så om jag får önska fortsätter vi gärna med detta delade ansvar även nästa säsong.

Mången gjorde en fin säsong i år, men de egna leden glesnade rätt tidigt pga skador, jobb, faderskap etc. Så vi får tacka alla extrakrafter vi kallade in, de var till stor hjälp.

Nästa år skall vi försöka locka med Ahu, Jaakko, Ville, Fabbe, Pato och Putte som ordinarie spelare. Och andra hugade också. Och så tar vi en legendarisk säsong till med the finest football in town since 1984!

– GM, Taul the Takoja tackar ödmjukt för sig

Annonser