bollen
Näin on.
Effcees mytomspunna Winter Classic Footy Training Camp fortsätter. I drivorna gäller det att sparka på strumpan och hårt.

Bollrullning är enklast på halt underlag. Då rullar man inte så mycket boll utan sparkar så in i helvete och springer på allt som rör sig. Eller så känns det. Känslan är bra. Och det är förstås enklare att göra allt det där om man har konditionen. Det är oklart om FCFC har konditionen. Geografiska och andra mätningar görs av Dr Jocke Ring men han är inne i en konstig period nu, går och tittar på tavlor i Kiasma etc. Men det kommer en tidpunkt, ett datum, när karlarna vägs och mäts. Det är sedan en helt avgörande stund.

Omständigheterna på söndagen: Cirka minus 2 grader, hård byig vind från nordost. Kanske tre cm snö på en annars duglig grön plastmatta. Ingen särskild lutning, vattenståndet ganska lagom. Sju–åtta karlar på plats, lite oklart det där, och till slut anslöt också en Kamrat i rött.

– Jag trodde vi spelade på Väiski. Vi spelar tufft på Väski, det är vad jag har hört. Varje gång jag försöker spela tufft så får jag ett gult kort, sa Janne G. Nå, det sa ha ju int. Men det låter bra. Kanske det var C Komonen som sa det, eller Petteri ? Vem vet.

Mr Mellberg visade på exempel och cyklade till den anrika fotbollsplanen i Tölö. Givetvis utan hjälm. ”Jag är skicklig”, sade han. Måltjuven Kasi anlände med reflexbrickorna dinglande i rockärmen och fotbollsskorna i S-markets plastkasse. Allt är normalt.

handsken
Snö passar Effcee som handen i handsken.

Det än en gång uteblivna Linjetalet bekymrar numera hela stadsdelar. Herregud, FCFC är ju redan långt in i november och nästa tävlingsmatch är fittit snart. Det är hård press på Akademirektor Behm nu. Men snälla Party-Marty, säg nu hur det gick i reenimatchen?

Ok. Okej. Så här…

Det gick hyfsat bra. Grönvästarna med C Komonen, Putte, Janne W , Ennolin och Kasi hade övertaget. Det kanske berodde på att Västarna till en början var en man mer på planen? Vem vet. Johtaja Idman , Janne G, Mr Mellberg och redaktör Nordén kämpade och slet, de tryckte alla in många bollar med vänsterklabben och spelade stundvis mössan av motståndaren. Men kan som sagt vara att det inte räckte. Att målskillnaden var på minus. Alltid avgörande sista kvarten slutade dock klart i Västarnas förlust.

Ingenting är förstås kortfattat i Effcee utan kräver djupgående överläggningar och biblioteksbesök men vi gör ett försök: Det som hände på Väiski var skoj och bör göras om. Träning ger färdighet även om det bara är ”träning”. Sparkar man boll på mål på träningarna så kan man kanske göra det också när det är match. Samma sak med glidtacklingar och annat bus. Som bonus blir man lite kortare och går ned i vikt.

Saker som bör noteras. Precis som pressavdelningen tidigare och synskt konstaterat är Zlatans måltorka nu över. Ei mulla muuta.

Följ och reagera på inläggen på Nimenhuuto-Namnskriket. Viktigt att anmäla INNE och UTE.

Annonser