Processed with VSCO with f2 preset
Hey Ho Let’s Go FCFC!
Pre season har varit framgångsrik för FC, sju matcher – inte en enda förlust ännu.

Men nu börjar allvaret i division sex!

Årets tema är rörelse.

Föra att använda strategen ”Tico” Stubbs 3 points:

1) Försvaret

Vi spelar antingen med trebackslinje eller fyrbackslinje. I båda fallen är rörligheten viktig, ännu viktigare med tre backar. Det får inte bli för stora avstånd mellan backarna. När tre backs-linjen fungerade förra året rörde sig försvararna fint BÅDE i sidled och framåt. Kung Nyström backade fint upp den på sin specialposition mellan försvar och mittfält.

2) Mittfältet

Den allra viktigaste lagdelen beträffande rörligheten. Mittfältarna är tvåvägsspelare. Måste alltså springa mycket och se till att det inte blir för stora avstånd mellan de olika lagdelarna. Måste orka delta i både anfall och FÖRSVAR. Och kom ihåg: det finns mera plats ute på kanterna än i mitten. Sök de lätta passningsvägarna, inte de vackra. Våra lösa passningar i mitten brukar sätta min pacemaker i baktakt.

3) Anfallet

Också här bör anfallarna jobba och röra sig, inte bara vänta på boll. Den ene kan ligga högre i banan, den andra antingen hämta boll själv eller agera target player, lite beroende på spelartyp. Ibland kan vi kanske också testa med bara en anfallare, men då skall vi ha snabba mittfältare på plan. Annars blir strikern en ensam och ledsen man. Sorggrynet för i år är Ruffes akillesskada. Han är out och keeperposten kommer att rotera.

Morris har lovat hjälpa ibland, Mike, Beni och Bia kanske också. Är ingen av dem med blir det någon av våra ordinarie spelare. Uppgiften vuxen är åtminstone Nysä, Joey, Nicke, Oscar, Oli och kanske någon till.

GM-sysslan fortsätter jag alltså med glädje och stolthet med i år, men får assistans och smarta tricks av Jocke och Oscar. Fyra av de åtta matcherna på våren kan jag vara med på, de fyra återstående leder antingen Jocke eller Oscar.

Vi välkomnar med våra tre rookies, Rasmus, Bänä och Johannes och skall bjuda dem, oss andra och resten av fotbollsvärlden på ännu en fin FC FC-säsong!

Sori siitä, 
Taul the Takoja, GM

Annonser